artikel

Terras Top 100 2016 nummer 22: Het Ludina Terras, Groningen

Café 1589

Mocht de naam van dit terras u in eerste instantie niets zeggen, bekender is wellicht De Toeter. Want het is voor dit café waar dit bootterras is afgemeerd. Eigenaar Maik van Heerd realiseerde eerder al een stuk terras op de groenstrook voor zijn zaak en voegde daar later dit gedeelte aan toe.

Terras Top 100 2016 nummer 22: Het Ludina Terras, Groningen
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gerealiseerd op de gelijknamige tjalk die dateert uit 1910 valt het ons jurylid op dat alles er opgeruimd uitziet. De combinatie van verschillende soorten meubilair zorgt voor een moderne twist. Het personeel doet vlot zijn werk. Iets te vlot? Er wordt al gevraagd wat we willen drinken en eventueel eten, nog voordat we goed en wel hebben plaatsgenomen.

De uitgeserveerde drankjes smaken vervolgens echter prima en worden zoals het hoort op een viltje geplaatst, waarvan het logo eerst even richting de gast is gedraaid. Het hierna bestelde biertje is er één van het huis. Letterlijk dan. Brouwerij Rockin Ludina ging een jaar geleden van start in het ruim van de bejaarde vrachtboot waarop we nu zitten. Inmiddels wordt er elders in de stad gebrouwen, maar eigenaar Van Heerd is als mede-eigenaar nauw erbij betrokken.

Turfsingel 12-14
Facebook.com/hetludinaterras

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel