artikel

Terras Top 100 2016 nummer 23: ’t Zoete Genot, Arcen

Café 2009

Dit is simpelweg een zeer prettig terras om op plaats te nemen. In het hart van het fraaie Arcen en tegen de gevel geplaats van een historisch, maar goed onderhouden pand. Aan de gevel een fraaie banier van Hertog Jan. Geen wonder, we zijn hier in de bakermat van het bekende biermerk.

Op het terras lopen medewerkers die vrolijk en vriendelijk overkomen. Niemand hoeft hier lang op zijn of haar drankje te wachten. Vrijwel op ieder moment is één van de in frisse bedrijfskleding gestoken medewerkers aanspreekbaar. Er is een goed oog voor lege glazen. Zodra de bodem is bereikt, wordt gevraagd of we nog iets willen drinken. Als de zon fel schijnt, zorgen de geel met wit gestreepte parasols voor de nodige schaduw. De stoelen zijn comfortabel en op de tafels staan, naast het plantje, de asbak en menukaart al klaar. De bestelde focaccia ham-kaas die we hier kiezen, smaakt uitstekend. Arcen is, gezien deze lijst, écht een terrasdorp. ‘t Zoete Genot is wat ons betreft hier prima op zijn plek.

Raadhuisplen 8
Zoetegenot.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel