artikel

Terras Top 100 2016 nummer 25: De Korte Duinen, Soest

Café 832

De Soester Duinen is een natuurgebied in het hart van Nederland. Het mag dan druk zijn in dit deel dat aanschurkt tegen de Randstad, het omvangrijke natuurterrein is een oase van rust.

Restaurant De Korte Duinen afficheert zichzelf daarom graag als dé uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten om deze fraaie omgeving te verkennen. En dat doet het met verve. Op de site worden meerdere suggesties gedaan voor een sportief dagje in wat zo ongeveer de eigen achtertuin is. En wat is er dan lekkerder om bij terugkomst uitgerekend hier op het terras neer te strijken?

Het terras is niet al te groot, maar staat er uitnodigend bij. De medewerker stond snel aan onze tafel en vroeg wat wij wilden drinken. Op de schone tafels staan menukaarten, peper en zout en bierviltjes al klaar. De bediening is v oten vriendelijk. Als de glazen leeg zijn, wordt gevraagd of er nog iets mag worden ingeschonken. Als de medewerkster terugloopt het restaurant in, worden nog wat snippers van de grond opgeraapt. Oog voor detail, zo hoort het.

Birkstraat 108, Soest
Dekorteduinen.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel