artikel

Terras Top 100 2016 nummer 29: De Oude Herbergh, Oosterbeek

Café 694

Er loopt een drukke weg voor de deur, dus je rijdt er zomaar voorbij. Toch is dit een populair adres bij de vele fiets- en oorlogstoeristen die hier nog jaarlijks naartoe komen.

Het was immers in deze omgeving waar de Slag om Arnhem werd gestreden én verloren door de geallieerden. In het plaatselijke Airborne Museum ‘Hartenstein’ is daarover van alles te zien en te lezen.

Op het terras valt het meteen op dat hier ondernemers aan het roer staan met hart voor hun bedrijf en oog voor detail. De bomen langs het terras zijn goed onderhouden, net als de overkapping van het terras, de deuren en de kozijnen. Het geeft onbewust ook aan dat het de gast hier aan niets zal ontbreken. De bediening loopt er keurig bij in bedrijfskleding en is duidelijk van plan het de gasten optimaal naar de zin te maken. Bij de twee biertjes, goed getapt en lekker koud, vragen we een bordje oude kaas. De blokjes komen op een Delfts blauw bordje en een garnering van tomaat, komkommer en een dressing.
Ons jurylid rept over ‘een fijne en natuurlijke omgang met de gasten. Van de begroeting aan het begin tot het afscheid aan het einde: Top! Een tip voor de eigenaren: Wees zuinig op deze mensen!’

Utrechtseweg 245
Oudeherbergh-oosterbeek.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel