artikel

Terras Top 100 2016 nummer 39: Pelle’s, Deurningen

Café 2094

Het was een wispelturig voorjaar. Met warme perioden die net zo makkelijk werden afgewisseld met fikse plensbuiten. Dat ervaart ook ons jurylid die het terras van Pelle’s wil beoordelen.

Het is nog zonnig als hij na een vriendelijk ‘Hallo’ om een tonic vraagt. Bij het uitserveren wordt door de medewerker de suggestie gedaan of hij ook de kaart wil zien. Dat is ’t geval. ‘De tonic is prima, niet te veel ijs, citroentje erbij, half uitgeschonken. Gewoon goed’, aldus het jurylid. Even later volgt de tosti ham-kaas. Lekker in al zijn eenvoud. Het komt op een mooi bord, met verse garnering en de saus zit in een mooi bamboebakje. Lekker is ook het plaatselijk gebrouwen speciaalbiertje dat even later wordt geadviseerd.

Maar dan begint de lucht te betrekken en in een oogwenk barst een enorme hoosbui los boven Deurningen. Gelukkig bewijst de overkapping dat het niet alleen in staat is om de zon tegen te houden.

Pelle’s staat ook in de Café Top 100 en doordat het noodweer wel heel ernstige vormen aanneemt, verhuist het jurylid naar binnen. In één oogwenk wordt duidelijk waarom deze zaak in twee lijsten schittert.

Hoofdstraat 9
Pelles.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel