artikel

Terras Top 100 2016 nummer 81: Stads-Koffyhuis, Delft

Café 569

Hoewel er op de ramen staat dat de specialiteit hier pannenkoeken betreft, weet een groot deel van de Nederlandse horeca dat er hier in ieder geval ook de lekkerste broodjes van het land worden geserveerd.

lekkerste broodjes van het land worden geserveerd. Het Stads Koffyhuis heeft bijna een abonnement op de hoofdprijs bij de jaarlijkse verkiezing van het Lekkerste Broodje tijdens de Horecava. Een hele reeks bekers die trots in de zaak staat opgesteld, vormt hiervan het bewijs. Deze zaak is een begrip in Delft.

Dit jaar wordt gevierd dat het precies een halve eeuw geleden is dat er werd begonnen. Met een smal straatje voor de deur is er voor de gevel maar beperkt ruimte voor een terras. Maar net als bij veel collega’s in de stad, bevindt het grootste gedeelte van het buitenmeubilair zich op het water tegenover het Stads Koffyhuis. Het ziet er allemaal zeer verzorgd uit. Het bij de koffie geserveerde gebak ‘zeker de Hazelino’, noteert het jurylid, smaakt uitstekend. Op de tafel een afrekenpas. Als er om de rekening is gevraagd, krijgen we te horen dat dit binnen moet gebeuren. Op de pas inderdaad precies het verschuldigde bedrag. Een prima systeem.

Oude Delft 133
Stads-koffyhuis.nl

Terug naar de ranglijst…

Reageer op dit artikel