artikel

Foodpairing bier: Bald Eagle met Thaise curry

Café 368

Foodpairing bier: Bald Eagle met Thaise curry
Bald Eagle Bier.

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 6 van deze serie: Peter van der Arend, bieroloog, eigenaar Arendsnest, Cause Beer Loves Food, BeerTemple en Craft&Draft, allen in Amsterdam: Bald Eagle met Thaise curry als foodpairing.

‘Zoals mijn biervrienden zeggen, Ik ben een hophead’, aldus bieroloog en ondernemer Peter van der Arend voor de rubriek Foodpairing. ‘Oftewel mijn favoriete bier is de Bald Eagle. Een Double IPA vol met hop maar niet te fruitig en wel heel stevig bitter. Als je het flesje optrekt dan komt direct de heerlijke geur van de hop naar je toe, feest!’

‘De fruitige geur en smaak die overloopt naar een heerlijke stevige bitterheid daar wordt ik vrolijk van. Het zijn niet mijn woorden maar van een barman Frank (over zijn favoriete bier) uit In de Wildeman: ‘Dit bier heeft sex met mijn tong.’ Daar ben ik het helemaal mee eens.’

Juryvoorzitter Peter van der Arend staat RTV Noord te woord., foodpairing

Foodpairing met wat?

‘Dit bier moet je drinken bij een heerlijke Thaise curry of een flink oude kaas.’

Reageer op dit artikel