artikel

Foodparing bier: Lagunitas met pizza

Café 659

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Ofwel, de beste foodpairing. Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 5 van deze serie: Geert Minnart, directeur horeca van Heineken: Lagunitas met pizza.

Foodparing bier: Lagunitas met pizza

‘Onlangs heb ik voor het eerst de IPA van Lagunitas geprobeerd.’Geert Minnart, horecadirecteur Heineken vertelt over zijn foodpairing.  ‘Deze kenmerkt zich door een  goede gebalanceerde smaak. Het hoppige karakter zorgt voor tonen van tropische citrus zoals mango, grapefruit en mandarijn en een licht bittere afdronk terwijl het mout zorgt voor subtiele zoete karameltonen.’

De IPA heeft volgens Minnart een terechte comeback gemaakt in Nederland. ‘En die van Lagunitas vind ik een echte toevoeging aan het huidige aanbod. De hoppige smaak is aanwezig maar overheerst niet door het mout. Dit maakt het een heerlijk drinkbaar speciaal bier met een uniek karakter.’

Geert Minnart directeur horeca Heineken Nederland

Foodpairing met wat?

‘Door de hoppige en uitgesproken smaak, is het aan te raden bij foodpairing te kiezen voor gerechten met veel smaak zodat het de smaken van het eten niet overheerst maar juist intenser maakt. Het is bijvoorbeeld lekker met diverse kazen of pittige gerechten. Maar ook pizza’s en verschillende soorten vlees kunnen er prima bij geserveerd worden.’


Reageer op dit artikel