artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 100: Doppio Purmerend, Purmerend

Café 410

De 26e vestiging van Doppio Espresso opende iets meer dan een jaar geleden in Purmerend. Eigenaar en barista Stefan voert een aantal koffies niet, die wel op de Doppio-kaart staan. Kwestie van omloopsnelheid, zegt hij.

Koffie Top 100 2016 nummer 100: Doppio Purmerend, Purmerend

Gelegen in een winkelcentrum, is de uitstraling van deze vestiging open en modern. En dat past wel bij de soms aparte koffies die worden geserveerd. De koffie wordt aan tafel gefilterd en komt met een chocolaatje in een apart schaaltje. ‘Het aroma is prachtig, heerlijk zoet en fris: bergamot, jasmijn, aardbeien in suiker. Ietwat heet, maar heel fruitig en met een mooie chocolade-afdronk.’ De cappuccino is verkrijgbaar in drie verschillende maten. Die optie zou vaker moeten worden geboden. Kortom, de indruk is prima, al wordt dit wellicht niet als zodanig ervaren met de rode lantaarn van deze lijst in de hand. Maar, besluit de jury, deze zaak heeft de potentie.

Willem Eggertstraat 147, Purmerend
Doppio-espresso.nl

Brander: Bocca; machine: Kees van der Westen Mirage; melk: Melkunie vers; koffie (filter) €3,20; espresso €2,20; cappuccino €2,70.