artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 22: Stella Gelato, Maastricht

Café 794

Een fijne ijssalon waar iedereen die met de trein naar Maastricht komt en naar het centrum loopt, langskomt. Eigenaar/barista Tom Penders is van huis uit patissier, dus met de hygiëne rond de machine zit het wel snor.

Koffie Top 100 2016 nummer 22: Stella Gelato, Maastricht

Die aandacht voor hygiëne betekent ook dat Penders, vanwege een team met veel parttimers en oproepkrachten, met houdbare melk werkt. Verse melk vindt hij een te groot risico. Cappuccino komt in 150 of 200 milliliter. Beide met single shot bereid, waardoor bij 200 de verhouding zoek is. Die is bij 150 precies goed – dus die bestellen we, terwijl bijna alle gasten voor de 200 gaan. ‘De espresso is de beste die ik deze juryronde proefde’, noteert het jurylid tevreden. Prachtige crema met tijgervel, volle body en in smaak een mooie harmonie tussen zoet, friszuur, bitter en een beetje zilt. De koffies worden verzorgd gepresenteerd, met mini-ijshoorntje, slagroom en glaasje water.

Stationstraat 56a, Maastricht
Ijsmakerijstellagelato.nl

Brander: Blanche Dael; machine: Kees van der Westen Mirage; melk: Landhof houdbaar; koffie (lungo) €2,35; espresso €2,35; cappuccino €2,65.

Reageer op dit artikel