artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 43: Ikea Heerlen, Heerlen

Café 939

Pure koffiebeleving, en dat op een plek waar je het niet verwacht. De Ikea in Heerlen. Toch is de Coffeecorner in deze vestiging dé perfecte plaats voor een uitstekende lungo, espresso of cappuccino. En dan kosten die topkoffies ook nog eens niets.

Koffie Top 100 2016 nummer 43: Ikea Heerlen, Heerlen

€1,29 voor een espresso is toch geen geld?! En dan wordt deze ook nog eens gezet door een barista die verstand van zaken heeft en uiterst nauwkeurig werkt. ‘Zelden zo’n proper werkstation gezien als bij de Ikea in Heerlen. Ook de gastvrijheid en het plezier in koffie maken, is ruimschoots aanwezig.
Barista Dawn vertelt met veel enthousiasme over ‘haar’ coffeebar’, noteert het jurylid. Aan de basis van ieder kopje de Super Gusto-melange van Lavazza. ‘Mooie espresso, goed gesloten crema, glad en glanzend.’ Door de grote kop overheerst de melk in de cappuccino. Een kleiner kopje zou wonderen doen.

In de Cramer 142, Heerlen
Ikea.nl/heerlen

Reageer op dit artikel