artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 49: Café Foyé, Zwolle

Café 253

Wat een gastvrijheid en enthousiasme in theatercafé Café Foyé! Barhoofd en barista van dienst Niels ten Zijthof weet waarover hij het heeft en vindt het leuk om met zijn gasten over koffie te praten.

Koffie Top 100 2016 nummer 49: Café Foyé, Zwolle

Deze koffiebar is onderdeel van theater Odeon en dagelijks geopend tot na de laatste voorstelling. Hier wordt op een leuke manier met koffie omgegaan. Twee Bravilors voor de piekmomenten, maar verder wordt ieder kopje met de hand bereid. Op de kaart ook een ‘kratje koffie’. Gasten krijgen heet water, een chemex, filter en losse gemalen koffie. Met behulp van een handleiding moet zelf de koffie worden bereid. Een hardloper is het niet, pakweg twee keer per week wordt het besteld, maar origineel is het zeker. De americano is fijn van smaak. Voor de espresso wordt de Rainha-boon gebruikt, en die lijkt iets te licht van smaak voor de cappuccino. Zonder melk zorgt het echter voor een heerlijke, volle en romige koffie. ‘Ieder theater in Nederland zou zo’n espresso moeten serveren.’

Blijmarkt 25, Zwolle
Cafefoye.nl

Brander: De Eenhoorn; machine: La Marzocco; melk: Weerribben biologisch; koffie (americano) €2,30; espresso €2,25; cappuccino €2,30.