artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 51: Holland Zwolle, Zwolle

Café 276

Dat pannenkoeken bezig zijn aan een revival in de Nederlandse horeca, hoef je de mannen van Holland niet te vertellen. Al tien jaar lang zijn ze zeer succesvol met hun in een frisse jas gestoken pannenkoekenrestaurants.

Koffie Top 100 2016 nummer 51: Holland Zwolle, Zwolle

Drie vestigingen telt de keten. Naast deze in Zwolle, ook in Kampen (nummer 75 in deze lijst) en Dronten. De aandacht voor koffie is hier groot. In de bunker bonen van De Eenhoorn, dus met de kwaliteit zit het wel snor. De americano is erg mooi in balans, een krachtige koffie. De temperatuur is precies goed, waardoor veel smaken worden geproefd. Het jurylid: ‘Ik zou er zo weer één bestellen.’ Op de espresso een fraaie crema, glanzend en elastisch. In de smaak overheerst de rinsheid een beetje, waardoor deze iets minder goed blijft hangen. ‘Je proeft wel dat het een heel goede koffie is. Dit is een erg leuke zaak! Een echte verrassing om zo’n mooie kwaliteit en vakmanschap te zien bij een pannenkoekenrestaurant.’

Thorbeckegracht 41, Zwolle
Hollandpannenkoeken.nl

Brander: De Eenhoorn; machine: Kees van der Westen Mirage; melk: Melkunie vers; koffie (americano) €2,25; espresso €2,15; cappuccino €2,35.

Reageer op dit artikel