artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 60: Kaldi Arnhem, Arnhem

Café 397

In hartje Arnhem treffen we dit filiaal van Kaldi, van Ronald Israël. Zijn verhaal in een notendop: van juwelier naar eigenaar speelgoedwinkel op de Nederlandse Antillen en nu terug als barista in ons koude kikkerlandje Nederland.

Koffie Top 100 2016 nummer 60: Kaldi Arnhem, Arnhem

Als je deze Kaldi-vestiging betreedt, beland je direct in koffie- en theesferen (ook voor de betere chocola overigens!). En met die koffie zit het wel goed. De americano is gezet van een melange waarin, naast Arabica, ook 35 procent Robusta is verwerkt. Dit geeft meer intensiteit. Die is ook terug te vinden in de espresso. Een mooie vol ronde kop met een fris zuurtje. Bij deze licht naar salmiak smakende espresso zijn de Robusta-bitters terug te vinden. Dat bittertje overheerst een klein beetje, niet storend overigens. We zijn zeer te spreken over ons bezoek, en als we in de buurt zijn, komen we zeker weer langs.

Weverstraat 13B, Arnhem
Kaldi.nl/winkel/kaldi-arnhem

Reageer op dit artikel