artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 62: Stroming, Heerhugowaard

Café 194

Wat een verzorgde zaak en wat een mooie speelse manier van zitjes creëren door de bank al golvend door de zaak te plaatsen. Onze complimenten.

Koffie Top 100 2016 nummer 62: Stroming, Heerhugowaard

Ondanks het vroege uur zitten er al een paar mensen in de zaak en op het terras. Kirsten is op van de zenuwen, maar weet haar kalmte goed te bewaren en met rust en aandacht haar koffie te serveren. We noteren verder over haar: ‘Zeer kundig en heel toegewijd met haar vak bezig.’ We krijgen hier een filterkoffie van Peeze Lazy Monkey. Deze wordt bereid in een clever dripper. Met een zetverhouding van 27 gram koffie op 300 milliliter water en een watertemperatuur van 90°C. De smaken kruidig, pure chocolade, maar ook houtig, aards en drop verklaren dat de ongewassen Peruviaanse koffie ietwat te donker is gebrand voor deze zetmethode. Al met al past deze vorm van koffiebereiding geheel bij het totaalconcept van Stroming. Aandacht en zorg voeren de boventoon.

Coolplein 6, Heerhugowaard
Restaurantstroming.nl

Brander: Peeze; machine: Dalla Corte; melk: Zuiver Zuivel biologisch; koffie (filter) €3,20; espresso €2,30; cappuccino €2,50.