artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 68: ’t Stroopsoldaatje, Vught

Café 229

Dat horen we niet vaak. Een tegenvraag als de espresso is besteld. ‘Wenst u de espresso in een glaasje of in een kopje?’ Wij: ‘Wat zou u mij adviseren?’ Zij: ‘In een glaasje is mooier, maar in een kopje lekkerder!

Koffie Top 100 2016 nummer 68: ’t Stroopsoldaatje, Vught

Wij: ‘Graag de beste optie aub!’ Het wordt dus een kopje. Waarvan de inhoud nootachtig smaakt, met een licht zuurtje. Er is iets te veel water gebruikt, waardoor de smaak sterker had gekund. Dit komt ook naar voren bij de cappuccino. Het jurylid: ‘Uitstekend schuim! Romig, zacht, zoet en smaakvol. In balans, maar bij een kortere espresso nog meer smaak.’ Misschien waren het de zenuwen. Want eigenaresse Anne-Marie Kooloos heeft met ’t Stroopsoldaatje wel een uitermate sfeervol thee- en koffieadres gecreëerd dat een bezoek meer dan waard is. Op een voormalig kazerneterrein is dit een prima plek om in een ongedwongen sfeer even te ontspannen.

Reutsedijk 4, Vught
Stroopsoldaatje.nl