artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 72: Josephine, Arnhem

Café 216

‘Zorg dat de passie en enthousiasme waarmee je bezig bent, je naar een volgend level in de koffie brengt. Probeer eens te experimenteren met verschillende koffies en zoek naar meer balans in de smaak.’

Koffie Top 100 2016 nummer 72: Josephine, Arnhem

We beginnen dit stukje met de laatste regels uit het juryrapport. En niet zonder reden. Want Josephine acteert terecht al een paar jaar in de Koffie Top 100. Goede koffie, geweldige ambiance. Maar het kan dus nog beter. In deze mooie en frisse zaak probeert de gastvrouw het haar gasten naar de zin te maken. We komen hier voor koffie, maar wat is de tosti heerlijk, die ons jurylid er na afloop eet. De filterkoffie komt uit de clever dripper en dat oogt fraai. De €3,90 op de rekening is voor twee personen. De espresso heeft een mooie elastische crema. Volle body, smooth en stroperig. Bij de espresso combineert de zoete melk goed met de espresso. Het schuim is bovengemiddeld goed en er wordt een tulpje geschonken.

Bakkerstraat 22, Arnhem
Josephinecoffee.com

Brander: Illy; machine: Dalla Corte; melk: De Zuivelboerderij biologisch; koffie (filter) €3,90; espresso € 2,25; cappuccino €2,50.

Reageer op dit artikel