artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 88: Hometown, Den Haag

Café 287

Hometown Coffee & More is een espresso- en slow-coffeebar gelegen aan het Buitenhof in Den Haag. In een interieur waar vintage meubilair voor de aankleding zorgt, is het al vroeg op de dag druk. Passanten nemen hun coffee to go mee, anderen – met meer tijd – gaan zitten aan de leestafel, pakken er een krant bij en nippen van hun kopje.

Koffie Top 100 2016 nummer 88: Hometown, Den Haag

De koffies worden hier bereid met de bonen van de kleine Leidse brander Borgman & Borgman. Het levert een heerlijke lungo op. Met een romige body. ‘Cleane koffie, die lekker fris is en lang blijft hangen.’ Het is hier bijna altijd druk, waardoor de medewerkers soms het overzicht dreigen kwijt te raken. In deze wat rommelige ambiance heeft de espresso wat onderextractie, waardoor deze niet in balans is. Op de cappuccino de mooiste latte art die het jurylid tegenkwam. ‘Mooie meervoudige tulp die nagenoeg symmetrisch in het kopje staat!’

Buitenhof 4, Den Haag
Hometowncoffee.nl

Brander: Borgman & Borgman; machine: La Marzocco; melk: Den Eelder vers; koffie (americano) €2,90; espresso €2,90; cappuccino €3,80.

Reageer op dit artikel