artikel

Koffie Top 100 2016 nummer 96: Jack’s Bier Café, Heemskerk

Café 233

Jack’s Bier Café is, zoals de naam al weggeeft, vooral gericht op het tappen en schenken van vele soorten bier, en het café straalt dat ook uit.

Koffie Top 100 2016 nummer 96: Jack’s Bier Café, Heemskerk

Bijzonder knap is dat dit bedrijf, naast deze lijst, ook een notering in de Café Top 100 én een plek in de Terras Top 100 heeft. Een unicum: niemand doet dat eigenaar Jack Verduin na. De zaak houdt veel activiteiten en beschikt zelfs over een eigen beer-truck. Het is duidelijk dat de focus van het café nog niet volledig bij koffie ligt, iets wat blijkt uit de opstelling van de halfautomaat op de bar, en de geringe ruimte die de barista hierdoor heeft voor de bereiding van koffie. Vooral de cappuccino sprong er voor de jury uit: goede smaak en schuimlaag, ondanks de ietwat grote koppen. Jack’s Bier Café verdient een plek in deze lijst, en het is duidelijk dat er ambitie is om de kwaliteit van de koffie te verbeteren. Zolang die ambitie blijft, is er veel te winnen.

Kerkweg 9, Heemskerk
Jackscafe.nl

Brander: Mocca d’Or; machine: Simonelli; melk: Friesche Vlag houdbaar; koffie (lungo) €2,10; espresso €2 ; cappuccino €2,30.