artikel

Bier en spijs: Tongerlo Blond met witvis

Café 348

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals. In deel 9 van deze serie, Wilbert Janssen, districtmanager Leeuw Bier: Tongerlo Blond met witvis.

Bier en spijs: Tongerlo Blond met witvis

Wilbert Jansen noemt Tongerlo Blond van Brouwerij Haacht als favoriet speciaalbier. ‘Het is een koperkleurig bier met een aroma van honing. De volle en zachte smaak eindigt in een lichtdroge afdronk. Een bier dat perfect in balans is’, aldus de districtmanager van Leeuw Bier.

Wat eten we erbij?

‘Dit bier is heerlijk met een stevige witvis, gelakt met soja en honing. Dat geeft een mooi contrast met het hoppige en bittere van het bier en de aardse smaak van champignons.’

Reageer op dit artikel