artikel

Café Top 100 2016 nr.52: De Sjees, Delft

Café 273

Wat een sfeervolle zaak. Warm ingericht en niet rommelig. Bovendien heeft het een prachtig uitzicht op het stadhuis van Delft. De bediening is er vrolijk en vlot.

Café Top 100 2016 nr.52: De Sjees, Delft

‘Goedenavond, wat willen jullie drinken?’, vraagt een medewerkster met een glimlach. ‘Willen jullie ook wat eten?’ In de zaak is het tijdens ons bezoek niet druk, maar het terras daarentegen zit vol. Desondanks krijgen de gasten die binnen hebben plaatsgenomen voldoende aandacht. Fijn is dat.
Leuk dat in deze zaak de medewerkers een jeans dragen met spijkerblouse en een zwarte sloof. Ziet er helemaal top uit. We krijgen een witbiertje geserveerd. Het is natuurlijk maar een detail, maar dat viltje hadden we graag met het logo naar boven gezien. Toegegeven: het maakt het bezoek hier er niet minder om. Maar in een lijst als deze zijn het natuurlijk wel de details die de doorslag geven. Hoe dan ook: De Sjees is een heerlijke zaak, die wat niveau betreft uitstekend past in de rijke cafétraditie die Delft al decennialang ten toon weet te spreiden.

Markt 5, Delft
Desjees.nl

Gastheer en -vrouw: Vincent Quack en Linda van der Windt
type: grand café
open: 7 dagen
kaart: ontbijt, lunch, diner, borrel
fluitje €2,10 vaasje €2,30 koffie €2,30

Reageer op dit artikel