artikel

Tips bij drukte op het terras

Café 4962

Hoe bewaar je op drukke dagen de rust op het terras? Horeca trendwatcher Wouter Verkerk geeft een aantal tips.

Tips bij drukte op het terras

‘Oorzaken van onaangename drukte op een terras of in een horecabedrijf zijn bijna altijd:

  • Mensen die niet welkom worden geheten, daardoor niet ontspannen en ‘bang’ zijn dat ‘het’ niet goed komt. Die gaan zwaaien, roepen en schreeuwen en zelf naar de bar lopen. Zorg dat je iedere nieuwe gast verwelkomt en vertelt wat hij of zij mag verwachten, ook op het gebied van eventuele wachttijden. Ook als die wachttijden heel erg oplopen? Dan juist!’
  •  Het hele lange wachten wordt vaak veroorzaakt door te veel gasten die allemaal iets anders bestellen. Dat zorgt voor opstopping bij de bar en in de keuken, en vergroot de kans op fouten die vaak nog langere wachttijden veroorzaken. Zorg dat je medewerkers initiatief tonen en ijzersterke suggesties doen. De beste mensen op het terras zijn zo goed in het doen van suggesties dat je vaak ziet dat zij bepalen wat mensen eten en drinken.
  • Naast suggesties werkt de ‘panniekkaart’ met een kleiner assortiment op drukke dagen ook heel goed.Voor meer informatie: woutersbig5.nl

Leestip: Terras Top 100: waar let de jury op?

Wouter Verkerk geeft een workshop op de compleet vernieuwde Terras Bootcamp van Misset Horeca. Schrijf je hier in om deel te nemen.

Reageer op dit artikel