artikel

Cocktailrecept: alcoholvrije The Madonna (like a virGIN)

Café 952

De eerste editie van Happy Drinks The Battle is gewonnen door Mark Jędrzejewski bartender van De Smaak Ambassade. Hij maakte de beste alcoholvrije cocktail van Nederland: The Madonna (like a virGIN). Een alcoholvrije versie van gin-tonic. Lees hieronder het cocktailrecept.

Cocktailrecept: alcoholvrije The Madonna (like a virGIN)

Jędrzejewski mag zichzelf een jaar lang Happy Drinks Mastershaker 2017 noemen. ‘Een zeer terechte winnaar’ aldus juryvoorzitter Pierre Wind. ‘De smaak heeft ons echt overtuigd. Het cocktailrecept bestaat uit een zelfgemaakte botanische siroop van Mark in combinatie met een fruitpuree van bergamot, rozenwater, een vleugje earl grey-thee en een  mooie tonic. Deze ingrediënten maken de Madonna onweerstaanbaar lekker, echt kikkûh,’ aldus Hagenees Pierre Wind.

Siroop van cocktail binnenkort verkrijgbaar voor horeca

Van Mark Jędrzejewski’s winnende recept wordt door Pinkyrose een ‘special edition handmade syrup’ geperst die in de horeca verkocht gaat worden. Het is de bedoeling dat in juni de Pinkyrose-
siroop op de markt komt en eind april start de voorinschrijving. Een blik bevat 500 ml siroop en wordt geleverd met een perfect-servekaart voor The Madonna. Met deze siroop is het cocktailrecept van The Madonna eenvourdig. In twee of drie handelingen is de cocktail te maken aan de bar en daarom interessant voor iedere horecazaak. De winst gaat naar een goed doel. Op Pinkpop is The Madonna voor het eerst te proeven in het Happy Drinks café.

Ingrediënten cocktailrecept:

35 ml homemade gin botanische siroop
20 ml Boiron Bergamot Puree
60 ml koude earl grey-thee
0,5 ml rozenwater
premium-tonic
komkommer
glas: Lib spksy coupe

Bereiding:

The Madonna (like a virGIN) wordt geshaket. Doe ice cubes, homemade gin, Botanical siroop, de Boiron Bergamot Puree en de koude earl grey-thee in een shaker. Goed shaken. Vul een glas halfvol met ice cubes. Giet door een zeefje de inhoud van de shaker in het glas. Voeg hieraan een scheutje rozenwater toe. Aftoppen met een kwaliteit-tonic. Garneer met een bevroren komkommerroosje. Het roosje wordt gerold van lange schijfjes komkommer en vervolgens ingevroren.

Vanaf juni is er een Pinkyrose-siroop op de markt van deze cocktail. Dan is bereiding simpel: siroop, tonic en ijs.

Andere opvallende alcoholvrije cocktails van deze battle. Lees hier.

Reageer op dit artikel