artikel

7 x fingerfood

Café 3364

De terrassen zitten vol. Gasten blijven langer borrelen. Tijd om Fingerfood op de kaart te zetten of uit te breiden met nieuwe innovaties. Naast borrelsnacks zijn er diverse innovatieve hapjes geïntroduceerd, zoals pulled pork bites, vegetarische bitterballen, Ookworst en seizoen snacks. Hieronder zeven Fingerfoodvarianten.

1. Pulled pork bites en mini pulled-burgers

Pulled meat en fingerfood lijken op het eerste oog lastig te combineren. Salomon FoodWorld maakt het echter mogelijk met de introductie van pulled pork bites: een knapperige omhulling en een zachte kern van pulled pork. Het vlees is zachtgegaard en met de hand geplukt. Vervolgens wordt het met bbqsaus, wittekoolrepen, jalapeñoblokjes en uien verfijnd en daarna in een grof krokante panade gehuld. Een nieuwe ervaring voor de gast met pulled meat: snacken en dippen. Ook de mini pulled-burgers zijn geschikt voor fingerfood. Deze Pulled Chik’n Sliders worden serveerklaar geleverd met drie saussmaken: bbq, honing-mosterd en chipotle. Andere nieuwkomers van Salomon FoodWorld zijn: de grote versie van de sliders ‘Pulled Chik’n Burger’ en de Asia Burger Bun ‘Bao Style’.

2. Zeven vegetarische bitterballen

Chef Thor maakt vegetarische en ambachtelijke bitterballen. Het assortiment bestaat uit zeven smaken: Popeye (Hollandse blauwschimmelkaas, verse bladspinazie en Parmezaanse kaas), Coco Thai (Thaise cocoscurry met jonge erwtjes en bieslook), Torri Jappi (Japanse teriyaki béchamel met mango en gember), Baladin (Arabische houmous, tahinsesam, peterselie en munt), de veganistische Baltibal (Pakistaanse curry, tomaat, gember en lenteui), Chili Mexx (geroosterde chili-
pepers, Mexicaanse zwarte bonen en knoflook) en Tartufo (eekhoorntjesbrood, roerei en Italiaanse zwarte truffel). De hapjes zijn vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Haute cuisine, ontwikkeld door een chef-kok.

Lees ook: 8 x zomerdrankjes voor op het terras

3. Op houtskool geroosterde kippenspiesen

Duca Frozen Food brengt de Yakitori onder de aandacht. Deze spiesen zijn gemaakt van het malse dijbeenvlees van de kip. Het product is op houtskool geroosterd en al volledig gegaard. De kippenspies is ook voorzien van een teriyakisaus. De fingerfood kan gelijk vanuit de vriezer in de magnetron, combisteamer of oven en heeft een korte bereidingstijd. Naast deze spies van 25 gram per stuk zijn er ook partyspiesjes verkrijgbaar van 12 gram. Deze voorgegaarde spiesjes zijn er in drie smaken: teriyaki, rode curry en groene curry.
Duca Frozen Food heeft naast de spiesen een uitgebreid assortiment aan fingerfood, waaronder Fire Bites, Vietnamese loempia’s, Oriental Prawn Rolls en kaassnacks.

 

4. Worst met quinoa en minder vlees als fingerfood

Drie Brabantse bedrijven (cateraar Vitam, de Heyde Hoeve en de Dutch Quinoa Group) ontwikkelden een nieuw product passend in het thema meer groenten en minder vlees: Ookworst. De smaak is vergelijkbaar met een gewone worst, maar bevat minder en smaakvoller vlees (70%), beschikt over meer vezels door de toevoeging van Nederlandse quinoa (30%) en is van lokale herkomst. De varkens zijn van het Duroc-ras, afkomstig van de Brabantse boerderij Heyde Hoeve. Het vlees is mooi gemarmerd, mals en sappig. De glutenvrije quinoa is volkoren en heeft een bite. De worst is lekker tussen een broodje.

5. Bier/kaasbitterbal en 40 soorten seizoenskroketten

In de Kroketterie van restaurant Valuas in Venlo worden ambachtelijke kroketten en bitterballen gemaakt. Het draait bij deze luxe snacks om smaak en kwaliteit. Naast de eigen krokettenlijn maakt Valuas ook kroketten onder private label voor diverse leveranciers. Bijna 40 verschillende soorten die met het seizoen meegaan, zoals de aspergekroket en een vegetarische tomaten-risottokroket voor in de zomer. De bier/kaas bitterbal is de nieuwste creatie van Valuas (foto): in een krokant jasje worden de fijne bittere smaken van bier gecombineerd met kaas.

6. Hotdog op een stokje

Van Tol lanceerde in februari 2017 een Amerikaanse Corn Dog. Deze gefrituurde hot dog op een stokje is omhuld met een krokant maisbeslag. De snack is lekker met een beetje ketchup of mosterd. Directeur Kees van Tol: ‘American streetfood is hot. Overal in ons land zijn er evenementen en festivals met foodtrucks waar allerlei soorten snacks verkrijgbaar zijn. De Corn Dog past daar prima tussen.’ Het worstje op een stokje is een ideale snack voor op het terras, feesten en partijen. De Corn Dog is verkrijgbaar bij Sligro.

7. Minisnacks XL: ambachtelijk en royaal formaat

Elite introduceerde onlangs Minisnacks XL: ambachtelijke kwaliteit en een royaal formaat. De producent: ‘Bij onze Minisnacks XL draait het om rijkgevulde ambachtelijke snacks van authentieke recepturen. De mini-Kipcrush bereidt Elite met echte kipfilet en de bamihapjes met huisgemaakte mie.’ Het assortiment bestaat uit acht favorieten: de rundvleesbitterbal, bami- en nasihapjes, kaassoufflé, mini-frikandel, Hete Donder, borrelbal en mini-Kipcrush. De snacks zijn verkrijgbaar in een assortimentsverpakking (8 x 8 stuks) en bieden dankzij één baktijd voor alle varianten veel gemak. Daarnaast zijn de Mini XL bami- en nasihapjes, de Kipcrush mini, de Hete Donder mini en borrelballen verkrijgbaar in single verpakking.

Bekijk hier de beelden:

Lees ook:

Het ideale horecaterras: van inrichting tot personeel

Dít zijn de meest ideale gerechten voor op het terras

 

 

 

Reageer op dit artikel