artikel

Terras Top 100 2017 nr.10: Flantuas, Lelystad

Café 1614

Als we aankomen bij Flantuas, het restaurant bij het vliegveld van Lelystad, hebben we niet het idee een leuk terras te gaan bezoeken. Hoe fijn is het dan als je wordt verrast door de gezellige sfeer.

Terras Top 100 2017 nr.10: Flantuas, Lelystad
Flantuas in Lelystad; Provinciewinnaar Flevoland.

Via het restaurant lopen we het terras op, wat een verademing. Gezellig, sfeervol met verschillende bloemen en planten in diverse potten. Als we eenmaal plaatsnemen, genieten we van het geweldige uitzicht op het vliegveld. Erg leuk.

We zien een medewerker – als piloot uitgedost, leuk detail – en een eigenaar, vermoeden we. Een erg attente en vriendelijke man. Komt gezellig een praatje maken, geeft uitleg over de plannen van de luchthaven en informeert naar ons en wat ons naar de luchthaven brengt. Gelukkig is er dichtbij een beurs en kunnen we dat als excuus gebruiken! Hij vraagt ons wat we willen drinken en doet goed aan bijverkoop. Het resulteert in een lekkere koffie, heerlijk gebak en de meest fantastische slagroom ooit. Flantuas is niet een terras waar je direct voor zou omrijden, gezien de ligging. Maar als je hier (in de buurt) bent, is het optimaal genieten. Er wordt in ieder geval het maximale uit het terras gehaald. Onze complimenten.

Flantuas.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Emoeweg 4