artikel

Terras Top 100 2017 nr.11: Vendel, Veenendaal

Café 1095

Veenendaal, daar komen we niet vaak. Dus ons terrassenhart maakt een klein sprongetje als we bij restaurant Vendel aankomen. Ten eerste omdat we hier op een redelijk onverwachte plek onze auto neerzetten. Namelijk midden in een woonwijk. Daar treffen we dit restaurant, in een mooie – monumentale, zo lezen we later op de website – boerderij, helemaal gerestaureerd.

Terras Top 100 2017 nr.11: Vendel, Veenendaal

We zien veel groen in de omgeving, altijd prettig. En wat het ook tot een aantrekkelijk terras maakt: grote royale zitelementen. Wat vervolgens gebeurt, is niet te voorkomen, maar wordt wel met een kwinkslag genoteerd.

Eén van de medewerkers benadert onze – anonieme – jury en vraagt ‘of ze niet op hun eigen terras moeten zijn’. Betrapt! De oud-winnaars van de Terras Top 100 zijn herkend. Maar dat is niet erg. Bij herkenning wordt een terras niet ineens vele malen beter. De jurering blijft daarom intact. En wat volgt, is een prima terrasbezoek, waarin de potentie van deze zaak duidelijk wordt. Jonge en vriendelijke medewerkers, die de bestelling vlot op tafel zetten. Even opletten dat de tafels na het afruimen goed worden schoongemaakt en dit terras kan zomaar nog een flink stuk hoger komen.

Vendelseweg 69
Restaurantvendel.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»