artikel

Terras Top 100 2017 nr. 13: ’t Veerhuis, Ravenstein

Café 1170

Een tweede kans voor een eerste indruk krijg je niet en daarom worden we vrolijk als we aankomen bij Het Veerhuis in Ravenstein. De zaak is mooi gelegen aan de Maas, op de grens van Noord-Brabant en Gelderland. We kijken over het water uit op die laatstgenoemde provincie.

Terras Top 100 2017 nr. 13: ’t Veerhuis, Ravenstein

Maar we kijken natuurlijk ook goed om ons heen. We zien een terras met goed verzorgd meubilair, frisse kussentjes, planten en bloemen. Alles ziet er keurig verzorgd uit en er is ook nog achtergrondmuziek. De buitenbuffetkast is keurig weggewerkt en zorgt voor veel opgeruimdheid en rust op het terras. En dan moet het bezoek nog beginnen.

We nemen zelf plaats en worden vrijwel direct welkom geheten door een vriendelijke en vrolijke medewerker. We bestellen koffie en als hij vraagt of we er iets bij willen, slaan we beleefd af. Later bestellen we alsnog een aardbeientaartje en die staat binnen de kortste keren op tafel. Er valt weinig aan te merken op ons bezoek wat dat betreft. Goed, de koffie kan kwalitatief beter, maar dat heeft met afstelling te maken. Het werd in ieder geval geserveerd met een heerlijk en vers koekje. Die versheid geldt ook voor het aardbeiengebakje van de lokale bakker. Prima!

Maasdijk 33
Veerhuisravenstein.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»