artikel

Terras Top 100 2017 nr. 14: Strandlodge, Winterswijk

Café 3586

In vele opzichten een uitzonderlijk terras. Niet zichtbaar vanaf de straatkant en grenzend aan een openluchtbad. Te bereiken door eerst een trap op te klimmen en dan door het restaurant te lopen. Strandlodge combineert de luxe van een Michelinsterzaak met het zijn van – een soort van – strandtent, in de Achterhoek.

Terras Top 100 2017 nr. 14: Strandlodge, Winterswijk

Als we de trap op lopen, worden we door een medewerker begroet met een hartelijk ‘Goedemorgen!’. We lopen samen het terras op en maken een praatje. Dit is duidelijk een ervaren gastheer. Hij heeft echter ook een soort losheid die hier goed past. Niet te stijfjes en formeel, maar hartelijk en gastvrij. Als we wat later de lunchkaart krijgen, legt hij kort de mogelijkheden uit. Het broodje van de maand is een wrap met asperges en beenham. ‘En het seizoen is bijna voorbij.’ Zwicht daar maar eens niet voor. Dit is echt een topper.

Goed, het was rustig tijdens ons bezoek, maar we kregen wel het idee dat ze alles onder controle hebben. De trap en het feit dat je door het restaurant moet, maakt het wat hoogdrempelig, maar de kundige en zeer gastvrije bediening compenseert dat ruimschoots.

Badweg 4
Slww.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel