artikel

Terras Top 100 2017 nr. 16: De Buurman, Heerenveen

Café 699

Als we naar het terras van De Buurman lopen, passeren we tal van horecazaken. Eentje daarvan is compleet opgedekt: elke tafel staat er uitnodigend bij met een bloemetje, menukaarten en kussens op elke stoel en bank. Inderdaad, dat van De Buurman. Zo spring je ertussenuit dus op de maandagmiddag.

Terras Top 100 2017 nr. 16: De Buurman, Heerenveen

Het is opvallend dat alle stoelen zijn voorzien van kussens: het is een mooie dag, maar eerder regende het nog en de donkere wolken hangen nog altijd dreigend in de lucht. ‘Ik hou Buienrader goed in de gaten’, lacht de medewerker. Leuke meid, goed verzorgd en ze maakt – zo blijkt – het bezoek helemaal af.

Ze is attent als we vragen of de salade niet te groot is. ‘Als u niet te veel honger heeft, zou ik niet de grote bestellen’, horen we vriendelijk. Na afloop vraagt ze of het genoeg was. Als we op haar advies een alcoholvrije Franziskaner bestellen, komt ze binnen een paar seconden terug om te melden dat het wel een halve liter is, of we dat willen. Attent. Een medewerker kan een bezoek maken, deze doet dat.

Achter de Kerk 18-20
Debuurman.com

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel