artikel

Terras Top 100 2017 nr. 22: Hotel Nobel, Ballum

Café 550

Ons jurylid komt voor het eerst bij Nobel en heeft dus een aardige rit voor de kiezen. De tocht naar Ameland gaat per auto, boot en fiets en dat blijkt helemaal de moeite waard, als we het rapport bekijken.

Terras Top 100 2017 nr. 22: Hotel Nobel, Ballum

Leest u even mee: ‘Wat een geweldig mooi terras. Goede stoelen, lekkere kussens, overdekt en niet overdekt. Wat niet overdekt is, kan overdekt worden gemaakt, met verwarming. En wat een geweldige uitstraling!’ Nou, een rapport om alvast mee thuis te komen.

Het bezoek verloopt sowieso verder prima. Drankjes worden netjes uitgeserveerd, met een vriendelijk woord. Bij de wijn wordt uitleg gegeven, en bij de lunch wordt verteld wat ze zelf maken en dat de bal van de lokale slager komt.

Uiteraard wordt ons ook het Nobeltje aangeraden, de lokale likeur waarmee het Nobel-imperium ooit groot is geworden. Er wordt een mooi verhaal bij verteld en het is overduidelijk dat ze precies weten waarmee ze bezig zijn.

Louter lof dus voor dit hotel, restaurant, café (winnaar van de Café Top 100 2006, dus dat kunnen ze ook al) en uiteraard prachtige terras. Het is de moeite van de reis waard.

Gerrit Kosterweg 16
Hotelnobel.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel