artikel

Terras Top 100 2017 nr. 23: Meneer Frans, Haarlem

Café 1078

Wie z’n billen brandt, moet op de blaren zitten. Zo ver komt ‘t gelukkig niet bij Meneer Frans, maar ons jurylid wil nog wel graag een goedbedoelde tip meegeven: op warme dagen worden de zwarte zitkussens nogal heet. Wellicht idee om dan alleen de witte kussens te gebruiken? Gratis tip. Het is een klein puntje van een verder prima bezoek.

Terras Top 100 2017 nr. 23: Meneer Frans, Haarlem

Een mooi, verzorgd en strak terras met witte tafels en stoelen met dus zowel een wit als een zwart zitvlak. Maar ook moderne loungebanken en hoge houten tafels met designkrukken. Dit alles opgefleurd met afscheidingen van groene planten. Op iedere tafel een roze gerbera in een glazen fles, een peper-en-zoutstel en de menukaart.

De medewerkster, spijkerbroek en zwart shirt, begroet ons informeel, zonder dat het storend is overigens. ‘Hai, wat willen jullie drinken?’ Ze doet goed aan bijverkoop en ook het uitserveren kan zo in het boekje ‘Terrasetiquette’. Ook haar collega’s worden geprezen om hun vakmanschap en scherpe blik. Het rapport sluit af met de woorden: ‘Een geheim paradijsje in Haarlem.’

Klein Heiligland 8
Meneerfrans.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel