artikel

Terras Top 100 2017 nr. 24: De Groes, Zelhem

Café 467

‘Dames, goedemiddag!’ En even later in het voorbijgaan: ‘Heren, smaakt ‘t?’ Zelden genoten we meer van een medewerkster die ‘t terras zodanig onder controle had, dan op deze zonnige dinsdagmiddag in Zelhem. Nadrukkelijk, maar niet storend of hinderlijk aanwezig zijn, dat moet je maar kunnen. Zij kan het.

Terras Top 100 2017 nr. 24: De Groes, Zelhem

Maar toegegeven, ze begon al met een voorsprong, want als we aankomen, zijn we al onder de indruk van het terras. Deze omzoomt de hele zaak en is een visitekaartje van De Groes. En dat nemen ze blijkbaar serieus. Wat een mooi terras hier zo in de dorpskern van Zelhem. Een dorpje, goed verstopt in het groen van de Achterhoek. De stopkracht bij De Groes zit ‘m in het feit dat dit een terras is waarin is geïnvesteerd. Goed meubilair en aan de zijkant (als je ervoor staat, links van de ingang) een mooi houten vlonderterras.

Goed ook dat alle tafels mooi zijn opgedekt, strak, met een bloemetje. Het mag dan ook niet verbazen dat ons bezoek van een leien dakje verloopt. Viltjes worden – goed – gebruikt, koffie netjes neergezet, prima eten wordt uitgeserveerd, en altijd is daar die hartelijke gastvrijheid. Echt goed, een topterras in de regio en ook in Nederland, zo bewijst deze notering.

Stationsstraat 2
Degroes.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel