artikel

Terras Top 100 2017 nr. 25: Vito, Alkmaar

Café 1251

Het terras van Vito ziet er aantrekkelijk uit.Los van de geweldige ligging aan het water en uitzicht op historische stadsgezichten, treffen we een fris, sjiek en keurig verzorgd terras aan.

Terras Top 100 2017 nr. 25: Vito, Alkmaar

We nemen plaats op het enige nog vrije plekje en een frisse jonge medewerkster komt vrijwel direct naar ons toe en wenst ons een gemeende goedenavond. Nou, een goed begin is het halve werk, luidt het spreekwoord. Maar gelukkig levert Vito geen half werk, want het vervolg mag er zijn. Dit terras klopt gewoon aan alle kanten. De dames hier lopen er tiptop bij en weten waar het om draait.

Maar ook complimenten voor de uitstekende mediterrane keuken. Elk gerecht was puur en top, aldus ons jurylid. Die spreekt zelfs – en hij heeft er verstand van – over ‘sublieme kwaliteit’. En we zijn heus niet de enigen die er zo over denken. Het is etenstijd als we er zitten en het is dus druk. En dat een plekje gewild is, blijkt als we weggaan. Onze tafel wordt meteen snel afgeruimd en in orde gemaakt. De volgende gasten stonden alweer te wachten.

Turfmarkt 1-9
Restaurant-vito.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel