artikel

Terras Top 100 2017 nr. 29: De Smederij, Goes

Café 3821

Op een mooie zaterdagavond, 24 graden en een terras aan het water. Ja, dan weet je dat het druk is, zeker met eters. Wat doe je dan, als er iemand komt die alleen wat wil drinken? Dan help je die natuurlijk; dat is gastvrij en vriendelijk.a

Terras Top 100 2017 nr. 29: De Smederij, Goes

Zo ook hier bij De Smederij. Als we via het restaurant naar het terras lopen, worden we opgevangen door een vriendelijke medewerkster en een bedrijfsleider of eigenaar. Ze heet ons vrolijk welkom en vraagt of we hebben gereserveerd. Als we zeggen alleen wat te komen drinken, reageert ze iets vertwijfeld. De eigenaar/bedrijfsleider staat erbij en zegt: ‘Natuurlijk kunt u wat drinken!’

Kijk! We worden naar het terras gebracht. Er is nog één tafeltje vrij, de rest is óf bezet óf gereserveerd. Het eerste dat opvalt, is dat het terras zelf heel netjes is, en bijzonder functioneel ingedeeld. Er zijn zoveel mogelijk zitplaatsen gecreëerd, maar zonder dat je het gevoel hebt dat je bovenop elkaar zit; dat is knap. We vermoeden dat er ergens in het bedrijf een baby is geboren. Alle medewerkers lopen voor deze gelegenheid met blauwe T-shirts met de tekst ‘It’s a boy’ op de voorzijde en het logo op de achterzijde. Erg leuk, en zo hebben veel gasten gelijk een praatje.

Dam 2
Desmederijgoes.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel