artikel

Terras Top 100 2017 nr. 30: Bruiz, Maasbree

Café 605

Een mooie notering voor deze nieuwkomer uit Maasbree, een kleine gemeente ten westen van Venlo. En dat terwijl het bezoek niet eens voortvarend van start gaat.

Terras Top 100 2017 nr. 30: Bruiz, Maasbree

‘Als ik om 18.05 uur het terras op loop, staat het nog niet klaar’, aldus ons jurylid. ‘Terwijl het om 18.00 uur open zou zijn.’ Gelukkig – voor zowel Bruiz als ons jurylid; hij is er nu toch – verloopt het bezoek verder een stuk beter. We lezen over een ‘vriendelijke, goed verzorgde jongeman’ in de bediening. ‘Hij vraagt wat we willen drinken en of we misschien ook iets willen eten.’ Kijk, zo scoor je punten. Letterlijk, in de Terras Top 100 trouwens. ‘We geven aan graag te willen borrelen met een hapje. Daarop informeren we naar de beschikbare bieren van de tap en uit fles. We bestellen vervolgens een witbier en een weizen. Daarbij krijgen we een kaart met een mooie diversiteit aan kleine gerechtjes. Dit wordt prima uitgelegd. De menukaart ziet er ook prima uit en is origineel van opzet.’ Na een haperend begin, weet Bruiz het bezoek dan toch nog goed op de rails te krijgen.

Dorpstraat 120
Bruiz.nu

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel