artikel

Terras Top 100 2017 nr. 34: Bommel, Sneek

Café 442

Aan het einde van de middag komen we aan bij Bommel. De zon schijnt over het fraaie stadje Sneek. Bommel kennen we natuurlijk van eerdere Top 100’s en we nemen plaats op één van de houden banken. Zitkussens ontbreken, dus een beetje hard zit het wel.

Terras Top 100 2017 nr. 34: Bommel, Sneek

Hier lopen de medewerkers rond in hun eigen kleding, maar wel herkenbaar door een sloof van Bommel, het misstaat niet in deze omgeving. We vragen eerst om een koffie en een thee. De man die ons bedient, somt vervolgens uit het hoofd de varianten op. Het wordt vervolgens een verse muntthee en een latte macchiato met caramel. Dat laatste ook op suggestie van de ober. Verder valt op hoe gestructureerd hier wordt gewerkt. Net verlaten tafels worden snel en in één keer leeggehaald met een dienblad. Vervolgens gaat er een doekje over de tafel en worden de asbakken geleegd. Binnen een paar minuten is alles zo weer ‘ready for action’. Complimen-
ten! Alles loopt hier gesmeerd. Als het lege koffiekopje wordt weggehaald, ligt er nog een koekje bij. ‘Wilt u dat nog hebben?’, vraagt de ober. Dat soort details wil je op een terras, en die tillen het boven de middelmaat uit.

Marktstraat 28
Bommelsneek.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel