artikel

Terras Top 100 2017 nr. 35: The Corner, Amsterdam

Café 5439

Voor wie bekend is met de horeca in Amsterdam, zal het misschien een kleine verrassing zijn. Van de zes hoofdstedelijke terrassen in de lijst, is The Corner het hoogst genoteerde.

Terras Top 100 2017 nr. 35: The Corner, Amsterdam

Hier niet het fenomenale uitzicht van de SkyLounge, de ruimte als bij The Basket of het comfort van Serre. Wat The Corner tot een topterras maakt, is dat hier aan het Scheldeplein het maximale uit het terras wordt gehaald. Mooi meubilair, leuke banken met lange tafels, en ook nog zitbanken bij de afscheiding met de straat. Leuke verlichting, het leidt af van het feit dat je aan een drukke, doorgaande straat zit en recht tegenover de RAI. En dan die gastvrijheid!

Als we aankomen, zijn we de eersten. De – vermoeden we – ondernemer komt met twee kussens naar buiten. Die wilde hij niet nat laten regenen. Logisch. ‘Gaat u lekker zitten’, roept hij vrolijk. De cappuccino wordt later keurig voor ons neergezet, met het oortje recht, het lepeltje recht, een suikertje aan de andere kant. Je merkt op dit soort momenten dat men hier eer uit ‘t werk haalt. Het appelgebak dat we bestellen (helaas geen bijverkoop), komt op een mooie stenen plank en smaakt prima (mag een tikkeltje minder koud). Let wel even op de bijverkoop dus, en het tweede drankje. Maar al met al een groot compliment voor het feit dat er op zo’n plek zo’n terras staat.

Scheldeplein 2
Thecorneramsterdam.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel