artikel

Terras Top 100 2017 nr. 36: De Vier Seizoenen, Lisse

Café 454

Vanaf de buitenkant ziet De Vier Seizoenen er warm uit. Er hangen mooie markiezen tegen het pand, we zien nette parasols, goed meubilair en een plantje op iedere tafel.

Terras Top 100 2017 nr. 36: De Vier Seizoenen, Lisse

We tellen twee terrassen: eentje tegen het pand en één aan de overkant van de weg. Op die laatste nemen wij plaats. De medewerkster van dienst is net toevallig op het andere terras bezig, maar zodra ze kan, loopt ze onze kant op. En dit is een topper, dat merk je aan alles.

Als we vragen welke wijnen ze hebben, somt ze niet alleen alles keurig op, ze geeft ook advies. Als ze even later terugkomt met de door ons gekozen – en dus door haar geadviseerde – wijnen, serveert ze eerst de verdejo, aan de dame in het gezelschap en vervolgens de chardonnay aan de heer. Netjes zo, de dame eerst. Ze wist dus nog wie wat had besteld. Nu is dat met twee drankjes wellicht niet lastig, maar het gebeurt. Als alles zo correct en snel verloopt, zou je het nog haast vergeten te vermelden: de door de medewerkster geadviseerde wijnen smaakten meer dan prima. Ook niet onbelangrijk. Dit was prima en we komen dan ook zeker terug.

Heereweg 224
Rdvs.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel