artikel

Terras Top 100 2017 nr. 38: Het Konings Huys, Delft

Café 2143

Delft, altijd een feestje om hiernaartoe te mogen. Mooi stad, prima horeca, aardige mensen; inderdaad, wij zijn fan. De Markt waar Het Konings Huys zich bevindt, is een groot plein. Het terras is er één van een aantal op een rij.

Terras Top 100 2017 nr. 38: Het Konings Huys, Delft

Als we bij de juiste zijn aangekomen, zien we tafels en stoelen van donkerbruin kunststof. Op sommige stoelen ligt een oranje dekentje; de kleur komt terug in de kleding van de medewerkers. Het valt op dat heren in de bediening hier de boventoon voeren. Eén van hen begroet ons hartelijk bij aankomst. Hij is vriendelijk, aardig en een echte gastheer met zichtbaar veel ervaring in de horeca.

De salade niçoise wordt even later door een keurig meisje geserveerd, die – en dat noteren we: met een glimlach – niet weet hoe het gerecht moet worden uitgesproken. We nemen het met liefde voor lief. Sowieso: dit is een vriendelijk en gastvrij bedrijf, met vlotte, correcte medewerkers. Leuk ook: het bedrijf naast dit terras is van dezelfde eigenaar. Er vindt een verbouwing plaats, waardoor een container tussen beide terrassen staat; dit oogt slordig, maar is overmacht. Slim dat een keuken tussen beide wordt gemaakt, zodat gerechten van twee bedrijven uit één keuken komen.

Markt 38
Hetkoningshuys.eu

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel