artikel

Terras Top 100 2017 nr. 4: Slangevegt, Utrecht

Café 2200

Alsof er een soort last van hen af viel. Dat gevoel overviel de medewerkers van Buitenplaats Slangevegt toen ze hoorden dat ze dit jaar bijzonder hoog zouden scoren in de Terras Top 100.

Terras Top 100 2017 nr. 4: Slangevegt, Utrecht
Slangevegt debuteert in de Terras Top 100 en is Provinciewinnaar Utrecht.

Vorig jaar vonden we het terras ook al top, maar kwamen we blijkbaar net op een verkeerde dag. Nu klopte alles en daaraan dankt deze schilderachtige locatie aan de Vecht een zeer verdiende vierde plek.

Hier runnen general manager Jeffrey Hofland (ruim twaalf jaar geleden op deze plek begonnen als chef) en restaurantmanager Robert Beumer een topterras. Ja, best chic, maar ze doen er alles aan om niet hoogdrempelig te zijn. Het fijne loungeterras, met een heerlijk uitzicht over het water, draagt daar zeker aan bij. Maar laten we de rest van het terras vooral niet vergeten. Stijlvol en netjes, net als de medewerkers. Doordeweeks vooral zakenlunches, in het weekeinde een mix van jong, oud, regionaal en daarbuiten.

Op een ‘goede dag’ draait Slangevegt driehonderd couverts lunch en diner en dat is exclusief het loungeterras. Indrukwekkende cijfers. Die lezen we ook terug in het juryrapport. ‘Het is druk, erg druk. Maar de sfeer is gemoedelijk en iedereen weet wat er moet worden gedaan.’ Even verderop: ‘Dit is perfect en boven alles een geslaagd bezoek. Dit bedrijf hoort hoog in de Terras Top 100. Heel hoog!’ Wij feliciteren Slangevegt dan ook met een debuut op plek vier.

Straatweg 40
Slangevegt.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»