artikel

Terras Top 100 2017 nr. 40: De Zon, Ommen

Café 407

Ook diep in Overijssel gaan ze helemaal met de tijd mee. Wat jarenlang simpelweg de kade was van het prachtige De Zon, heet nu Sunbeach Ommen. Het enige strand aan de Vecht, zo wordt geclaimd.

Terras Top 100 2017 nr. 40: De Zon, Ommen

Iets lager dan het ‘gewone’ terras en direct aan het water is een paar kuub zand gestort en een loungeterras ingericht. Een slimme zet. Al steekt het wat schril af bij het verder klassieke terrasdeel dat tegen het pand zelf is gesitueerd. De Zon ligt er natuurlijk prachtig bij, aan de boorden – sorry, kust – van de rivier. Het zijn puntjes op de i die dit terras geen topnotering bezorgen. Terwijl we bij aankomst al aangeven ook wat te willen lunchen, zitten er 25 minuten tussen het uitserveren van de drankjes en het eten. Als de ober met onze borden naar buiten komt, loopt hij bovendien eerst naar het buffet om ze over te geven aan zijn ‘buitencollega’s. ‘Loop gewoon gelijk even door’, noteert het jurylid.

Voorbrug 1
Dezon.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel