artikel

Terras Top 100 2017 nr. 44: De Bourgondiër, Hoorn

Café 538

Een bekende naam in deze lijst. De pluspunten van dit terras zijn dan ook bekend. De ligging is fraai en bijzonder. In het historische Hoorn en op een oude praam. Een bootterras dus, al staat er ook een rijtje tafels en stoelen op de kade en tegen de wand van het restaurant.

Terras Top 100 2017 nr. 44: De Bourgondiër, Hoorn

Pand en terras zijn van elkaar gescheiden door een weg. Het zit lekker, zo op en aan het water. Als het jurylid er is, is het nog niet al te druk. De dame van de bediening doet vlot en ontspannen haar werk. Als we om een bieradvies vragen, stelt ze een witbier voor: ‘Dat is lekker met dit weer.’ Na het uitserveren, plukt ze van een andere tafel de lege glazen mee. Even later gebeurt met het colaflesje op onze tafel hetzelfde. Opgeruimd staat netjes.

Appelhaven 26
Debourgondier-hoorn.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel