artikel

Terras Top 100 2017 nr. 5: Kasteel TerWorm, Heerlen

Café 2315

Door het statige hek, over het fraaie pad richting de brug over de slotgracht: Kasteel TerWorm heeft een entree om u tegen te zeggen. De eigenaren zijn leden van de bekende Van der Valk-familie.

Terras Top 100 2017 nr. 5: Kasteel TerWorm, Heerlen
Het fraaie Kasteel TerWorm heeft het beste terras van Limburg.

Het kasteel is eind jaren tachtig aangekocht en in 1999 geopend als hotel. Maar wij komen voor het terras. En doordat het zó goed scoort, komen zowel de mystery visitors en vakjury als de hoofdjury langs. Die laatste groep komt op afspraak en wordt hartelijk ontvangen door restaurantmanager Femke Miedema, supervisor bediening Nicole Dujardin en chef de cuisine Andy Brauers. Aan enthousiasme geen gebrek. De vakjury noteerde al in zijn rapportage hier ‘in de watten’ te zijn gelegd. Ook de hoofdjury ervaart deze hartelijkheid en krijgt een aanstekelijk gepassioneerd betoog over het terras. ‘Toen we hoorden dat we bij de top zaten, hebben we wel een traantje gelaten’, bekennen ze. Het is hen gegund, want geheel aan zichzelf te danken.

Leest u nog even mee in het rapport: ‘Alle medewerkers die we tegenkomen als we door het kasteel lopen, begroeten ons. Wat een welkom.’ En verder: ‘Iedereen ziet er keurig uit. Stijlvol, maar niet stijf.’ Om af te sluiten met: ‘Een aan te raden terras, je wordt hier vanaf de eerste minuut verwend.’ Een rapport om mee thuis te komen, lijkt ons.

Terworm 5
Terworm.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel