artikel

Terras Top 100 2017 nr. 53: Soestdijk, Soest

Café 629

Op steenworp afstand van Paleis Soestdijk, kunnen gasten bij grandcafé Soestdijk even bijkomen van de indrukken die zijn opgedaan in de omgeving. ‘Koninklijk genieten bij Soestdijk’, zo luidt het logo dan ook bij deze zaak.

Terras Top 100 2017 nr. 53: Soestdijk, Soest

En niets is minder waar. Het terras ziet er verzorgd en mooi uit, als de vakjury er op een zonnige vrijdagmiddag aanschuift. Stoelen zijn er aangeschoven en de tafels uniform opgedekt, inclusief bloemetje. Vieze asbakken zijn er niet te vinden. Het terras is prachtig gelegen tussen de bomen.

We worden er snel en vriendelijk geholpen door een medewerker die oog heeft voor iedereen aan tafel. Ter controle wordt onze bestelling herhaald. Dat vinden we fijn. Ons tapbiertje bereikt de tafel met een volle schuimkraag en wordt neergezet met een vriendelijk ‘alsjeblieft’. Op de details wordt gelet. Dus prettig om op te mogen merken dat het glas wordt neergezet met het beeldmerk naar ons toe gedraaid. Bij grandcafé Soestdijk worden bestellingen geserveerd zoals het hoort, en lege glazen verdwijnen er vlot van tafel. Fijne medewerkers hier, op een fijn terras.

Wel een laatste opmerking van de vakjury: dit terras kan nóg hoger in de lijst komen met het zetten van de puntjes op de i. Let bijvoorbeeld op bijverkoop. ‘En als er tijd voor is, maak het dan leuker voor jezelf en de gasten’, zo tipt de jury. ‘Laat je zien en wandel eens wat vaker langs de tafels, je verkoopt zo meer en de gast voelt zich nóg meer in de watten gelegd.’

Vredehofstraat 6
Grandcafesoestdijk.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel