artikel

Terras Top 100 2017 nr. 54: De Zaak, Etten Leur

Café 2377

‘Een vlotte meid met paardenstaart en vrolijke lach verschijnt bij ons aan tafel’, schrijft de vakjury. ‘Ze heeft duidelijk lol in haar werk.’ En dat zien we zo ontzettend graag.

Terras Top 100 2017 nr. 54: De Zaak, Etten Leur

De Zaak in Etten-Leur heeft behalve enthousiaste medewerkers, een noemenswaardig terras. Met hoge en lage tafels, grote parasols, plantenbakken en alle tafels uniform opgedekt. Alles in goede staat, schoon en mooi verzorgd. ‘Hallo, wat kan ik voor je doen?’, zegt de opgewekte medewerkster. We bestellen een verse jus. ‘Sorry ik heb geen verse jus, wel gewone jus’, meldt de gastvrouw een paar minuten later aan tafel. ‘De verse sinaasappelen komen morgen pas weer.’ De sinaasappelsap uit een flesje vinden we een aanvaardbaar alternatief. Deze wordt keurig geserveerd: half ingeschonken in het glas, op een viltje en met het logo van het flesje naar ons toegedraaid. De zalmsalade die daarna volgt, is goed van smaak.

We hebben het met de medewerkster nog even over het voorspelde noodweer en de warmte. Ze maakt graag een praatje met de gasten, en dat is leuk. Het kan niet altijd, maar als er tijd voor is, is het een pluspunt. Deze gastvrouw is heel oplettend en houdt alles in de gaten. Ze weet waar ze mee bezig is. Kent haar vak. Werkt correct, ruimt op nette wijze met een plateau af. Het afrekenen nadien verloopt ook soepel. Het terras verlaten we dan ook met een glimlach. Dat gevoel wordt versterkt als ook nog een vrolijk ‘houdoe’ als afscheid klinkt. Wij zijn fan!

Raadhuisplein 33-35
Dezaak-ettenleur.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel