artikel

Terras Top 100 2017 nr. 55: ’s Gravenhof, Zutphen

Café 1653

Voor een prachtig historisch pand waarin het Hampshire Hotel is gevestigd, ligt dit hotelterras. Tafels en stoelen staan hier keurig opgesteld, het meubilair is er schoon en in goede staat, het terras is vrij van zwerfvuil en parasols zorgen her en der voor schaduw.

Terras Top 100 2017 nr. 55: ’s Gravenhof, Zutphen

Vanwege de opbouw van een barbecue voor die avond, is tijdens ons bezoek maar een deel van het terras open. Daardoor krijgt de vakjury een goede, maar niet de volledige terraservaring.

Terwijl de meeste medewerkers druk met de voorbereidingen zijn voor het event, runt één jonge vrouw het terras. Het geluk is dat ze dit heel goed doet. Ze is vriendelijk en zodra ze buitenkomt met een eerder gedane bestelling, worden we begroet en geholpen. Er staan geen kaarten op tafel en als we hiernaar vragen, zegt ze alles uit haar hoofd te kennen. Als we vragen welke bieren er zijn, somt ze er een paar op. Ze maakt een ontspannen indruk en werkt netjes. Dat is prettig.

De drankjes worden keurig geserveerd: op een viltje en met het logo van het flesje naar ons toe. De icetea komt uit een flesje met daarbij een bijbehorend glas met ijsklontjes, stamper en een rietje. Als we nadien de rekening vragen, wordt deze snel gebracht. Na ons vertrek zien we dat vliegensvlug onze tafel weer gereed wordt gemaakt voor de volgende gasten. Dat zijn dus wel de manieren om het te verdienen. Hier wordt vriendelijk, snel en en netjes gewerkt. Graag komen we hier dan ook terug voor de volledige terraservaring.

’s-Gravenhof 6
Hampshire-hotels.com

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel