artikel

Terras Top 100 2017 nr. 56: ’t Gerecht, Heerenveen

Café 521

Prachtig terras, we durven wel te zeggen één van de mooiste in de Terras Top 100. Uniform opgedekte tafels die glanzen van de lak, en alle stoelen zijn voorzien van een comfortabel kussen.

Terras Top 100 2017 nr. 56: ’t Gerecht, Heerenveen

Een topterras, maar bovenin de top maken de kleine dingen het verschil. ‘Er loopt niemand buiten als ik aankom’, schrijft de vakjury. ‘Een kleine negen minuten nadat ik zit, komt de medewerkster naar buiten. Dat duurt te lang.’ Ze maakt het echter goed door een oprechte glimlach, vriendelijke begroeting en excuses. ‘Ze had even niet opgelet en daardoor ons gemist. Kan gebeuren natuurlijk, wel pech dat ‘t gebeurt tijdens ons bezoek.’

De cappuccino staat binnen vijf minuten op tafel. Prima kop. Jammer dat niet aan bijverkoop wordt gedaan. Bij haar collega bestellen we alsnog een gebakje. Het uitserveren van de appeltaart gebeurt door een derde medewerkster. Zonder dienblad, dat had wel gemogen. Ze zet het neer met een bijzonder vriendelijke glimlach en dito woorden. Enige is dan helaas wel dat ik mijn lege cappuccinokopje opzettelijk van me heb afgeschoven, maar dit haar ontgaat. Ze laat me met een leeg kopje en een appelgebakje zitten.

Zoals gezegd: dit is een topterras met winnaarspotentie. Jammer dat er tijdens ons bezoek wat steekjes zijn laten vallen. Desondanks een aanbeveling waard. Want écht, scherper op de details en dit is een topfavoriet.

Gemeenteplein 33
Gerechtheerenveen.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel