artikel

Terras Top 100 2017 nr. 58: Thuis!, Dinteloord

Café 471

Als de jury dit terras nabij het het centrum van het Brabantse Dinteloord bezoekt, is het volle bak op het terras. Er is zojuist een fietsclub gearriveerd.

Terras Top 100 2017 nr. 58: Thuis!, Dinteloord

Desondanks wordt onze aanwezigheid opgemerkt bij aankomst, en worden we begroet. ‘We gaan zitten en zodra de medewerkster vrij is, komt zij naar ons toe. Gekleed in een onberispelijk witte blouse en grijze sloof, begroet ze ons met: ‘Goedemiddag, wat mag ik voor jullie inschenken?’ Na onze bestelling informeert ze of wij de kaart nog willen zien.’ De medewerkster is vlot en doet actief aan bijverkoop. En dat is zeker een compliment waard.

Met meer dan negentig terrasstoelen, hoge en lage borreltafels, loungezitjes, openhaardjes en parasols is het aangenaam toeven bij Thuis. Een grote fietsenstalling, oplaadpaal voor elektrische fietsen, speeltuintje voor de kinderen en een glazen afscheidingswand maken het terras af.

Onze vakjury noteert daarnaast dat de drank en het eten er ook van goede kwaliteit zijn. Tijdens het jurybezoek is het zoals eerder genoemd vrij druk voor één medewerkster. Maar ze verliest de controle niet en ook dat is zeker een compliment waard. Ze heeft oog voor iedereen aan tafel, maakt een ontspannen indruk en spreekt op rustige toon. Het afrekenen verloopt ook soepel en vlot. ‘Ondanks de drukte krijgen we de rekening binnen enkele minuten. Ook wordt ons gevraagd of we de bon wensen, en bedankt ze ons vriendelijke voor onze komst. We komen hier dan ook graag weer terug.’

Westvoorstraat 6
Hotelrestaurantthuis.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel