artikel

Terras Top 100 2017 nr. 60: Zalmhuis, Capelle a/d IJssel

Café 380

Wow, wat een indrukwekkend en imposant gebouw. Het betreft een pand met witte balustrade onderaan de Brienenoordbrug aan de Nieuwe Maas. Typische art-nouveaubouw, zo vermeldt de website van Het Zalmhuis

Terras Top 100 2017 nr. 60: Zalmhuis, Capelle a/d IJssel

Het terras ligt op de eerste verdieping en is via een trap of door het restaurant bereikbaar. ‘Op dit terras werkt een heel leuk en enthousiast team’, schrijft de vakjury. ‘De ontvangst is uiterst vriendelijk.’ Maar ook gedurende het verdere terrasbezoek laten de medewerkers zien waar ze goed in zijn. ‘We werden goed in de gaten gehouden en verzorgd.’ Binnen vijf minuten nadat het glas leeg is, wordt de jury aangesproken met de vraag of deze nog een drankje wenst te bestellen. De bestelling wordt vervolgens afgesloten met een vriendelijk ‘het komt eraan’. Ook dat wordt prettig gevonden. Wanneer gasten het terras verlaten, worden de tafels snel leeggehaald en klaargemaakt voor de volgende bezoekers. Keurig!

De jury bestelde er onder meer een bier en een kaasplankje. En van beide is de kwaliteit dik in orde. ‘We worden echt vriendelijk en correct geholpen.’ De medewerkers maken er ook een ontspannen indruk en spreken op rustige toon. De vakjury geeft dit terras als eindcijfer een 8. ‘Het is een prachtig statig gebouw, waar een enorm leuk en enthousiast team werkt. Complimenten daarvoor.’ Tip: schroef de productkennis nog iets meer omhoog en zet een bloemetje of plantje op tafel. Dat oogt net ietsje gezelliger.

Schaardijk 434
Zalmhuis.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel