artikel

Terras Top 100 2017 nr. 62: Het Alternatief, Hillegom

Café 337

Verwachtingen werden overtroffen hier. En als iemand erom vraagt, dan wordt dit terras aanbevolen, zo luidt de eindconclusie van de jury.

Terras Top 100 2017 nr. 62: Het Alternatief, Hillegom

Maar laten we eerst bij het begin beginnen. Op het moment van aankomst is er geen medewerker op het terras aanwezig. De juy neemt daarom zelf plaats. ‘Vanaf de bar heb je goed zicht op het terras. Er kwam dan ook vrij snel iemand vragen wat wij wilden drinken’, zo wordt genoteerd.

Het terras ziet er netjes en uitnodigend uit. Een mooie, grote boom zorgt voor natuurlijke schaduw. Her er der staan mandjes met bloemetjes, en een stoer krijtbord vermeldt er de daghap. Stoelen staan er netjes aangeschoven, het terras is vrij van zwerfvuil en tafels zijn uniform opgedekt. Keurig allemaal! Een verse jus en een thee, bestelt de vakjury. ‘De kwaliteit hiervan is in orde. Een detail dat ons opvalt? De verse jus wordt in een latte-macchiatoglas geserveerd. Dat staat er met rode letters duidelijk op. Een neutraal glas was passender geweest.’ Ook mag iets meer de focus liggen op het uitruimen van tafels, nadat gasten zijn vertrokken. Maar, het was zoeken hoor naar deze verbeterpunten. Dit is een mooi bedrijf.

De rekening wordt er snel gebracht. Netjes op een tiptray. ‘Ze zijn er ook echt met het terras bezig. Het is duidelijk een belangrijk onderdeel van de zaak en dit terras heeft zeker stopkracht. Wij hebben hier een plezierig bezoek gehad’, besluit de jury tevreden.

Hoofdstraat 29
T-alternatief.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2017»

Inschrijven voor de Terras Top 100 2018 kan hier»

Reageer op dit artikel